14/05/2021

Counseling

Ik ben Daniëlle Vos, 48 jaar, moeder van 3 geweldige pubers en werk o.a. als counselor.

Ik werk vanuit de contextuele benadering. In de contextuele therapie onderzoek je de relaties met de mensen om je heen. Jouw vragen, moeilijkheden en problemen worden nooit op zichzelf maar binnen je context gezien. Wanneer geen letterlijk herstel van relaties mogelijk is, biedt deze benadering toch uitkomst.

Om het verlies en de schade zichtbaar te maken, gebruik ik in mijn werk o.a. duplopoppetjes en ander beeldmateriaal. Werken met beeldmateriaal is een systematische manier van werken met verliestrauma. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedrag en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Binnen het contextueel werken heeft alles wat er is gebeurd en iedereen die deel uitmaakt van de context, levend of dood, het recht erbij te horen en recht op een eigen plek. De poppetjes maken de relatie – en de moeilijkheden daarin met jezelf en de mensen om je heen –  in één opslag duidelijk.

Het werken met beeldtaal maakt het makkelijker inzicht in je eigen situatie te krijgen. Je ziet jezelf, je dierbaren en andere belangrijke dingen letterlijk in jouw context voor je op tafel staan. Juist het op afstand kijken naar jezelf en de anderen binnen jouw context, kan helpen om het verlies dat er is toe te laten. Als mens willen we graag overeind blijven staan en weer verder. Maar soms moet je juist eerst stilstaan bij het verlies, het voelen, om weer verder te kunnen. Maar ook om de schatten, zoals relaties die steunend zijn geweest in het verleden of heden, of de kanten van jezelf die door verlies zijn ondergesneeuwd weer zichtbaar te maken of te herontdekken.

Voor wie

  • Verdriet na verlies zoals een echtscheiding, verlies van een dierbare, werk of relatie
  • Vragen rond het aangeven en behouden van eigen grenzen
  • Vragen rond “wie ben ik eigenlijk” of wat “wat wil ik met mijn leven”
  • Ondersteuning bij het zelfbeeld

Voor meer informatie ga naar daniellevoscounseling.nl , bel 06-44575352 of mail naar

info@daniellevoscounseling.nl

Bezoek daniellevoscouceling.nl